Elefantunge som räddades från döden har blivit oskiljaktig från sin skötare

Elefantungen Moyo vara bra några dagar gammal när han råkade ryckas med av floden och höll på att drunkna. Elefantflocken hade gett upp hoppet om honom och när skogsvaktare upptäckte honom var han omringad av hyenor som skogsvaktarna jagade bort.

Skogsvaktarna förde honom till viltreservatet Wild is Life Sanctuary i Zimbabwe där han nu har blivit väldigt fäst i reservatets grundare Roxy. Han är så fäst att han inte vill lämna henne ur sin syn.

"Hon är ett av de djur som jag har format en exceptionell relation av vänskap, förtroende och kärlek. Det kommer att bli väldigt svårt att släppa taget", sa Roxy till dokumentärteamet från BBC som är där för att filma programmet Naturens föräldralösa mirakel.

På Wild is Life Sanctutary så tror man på att ge föräldralösa djur en andra chans till ett bra liv. Dessa djur som har blivit traumatiserade förtjänar möjlighetenatt växa och sedan frodas i det fria.

Det handlar också om att visa medmänsklighet till andra djur än oss själva. Att visa att vi människor klarar av att se bortom vår egen art och att dra parallellermellan oss själva och vilda djur.

Se elefantungen i filmklippet nedan